YOGO blog image

7 fördelar med att ha ett bokningssystem på din webbplats

Author image

yogo

25. mars 2024

  Funderar du på varför just din studie behöver ett online-bokningssystem till din webbplats? Se nedanför 7 fördelar med att lägga till ett enkelt och användarvänligt bokningssystem från YOGO till din webbplats.

  Skapa ett gratis konto hos YOGO redan idag.

  7 fördelar med att använda ett bokningssyssem

  1) Du kan spara massvis med tid

  Tid är en viktig faktor i alla aspekter av livet, och särskilt när du driver en studie är tid ofta knapp. Därför vill du förmodligen spara tid där du kan, så att du kan fokusera på dina kunder framför allt annat. Nedan ser du 5 anledningar till varför du sparar tid genom att ha ett bokningssystem på din webbplats:

  1. Du behöver inte sitta vid telefonen och vänta på att folk ringer och bokar tid.
  2. Du kan automatisera många av de uppgifter som normalt tar tid – som att skicka bekräftelse- eller påminnelsemail.
  3. Du kan ge dina kunder möjlighet att se tillgängliga tider och själva boka en tid online – utan att du behöver göra något.
  4. Du kan få en överblick över alla dina bokningar, så att du enkelt kan se när du är ledig eller upptagen.
  5. Du kan använda ett bokningssystem för att hantera flera bokningar samtidigt – om du till exempel har ett företag med flera anställda.

  2) Du kan enkelt hålla koll på dina bokningar.

  Med ett bokningssystem automatiseras dina bokningar, vilket gör dem mer överskådliga. Nedan följer några punkter angående vilken effekt detta har för dig och dina kunder:

  • Du kan enkelt se vilka dagar som är tillgängliga och därmed planera din kalender bättre.
  • Du undviker dubbelbokningar och andra bokningsfel.
  • Dina klienter kan själva boka en tid hos dig utan att du behöver vara involverad. Allt detta kommer bara att vara inkorporerat i ditt system.

  3) Du kan anpassa dina klasser efter kundernas behov.

  En annan fördel med ett bokningssystem är att det kan ge dig bättre insikt i dina kunders behov. När du kan se vilka produkter eller tjänster som bokas mest kan du anpassa ditt erbjudande och din marknadsföring efter detta.

  På så sätt kan du säkerställa att du alltid är i framkant med dina kunders behov.

  4) Du kan få fler bokningar.

  Genom att ditt bokningssystem är online är det enkelt och snabbt att boka en tid. Kunden kan samtidigt boka en tid oavsett var du eller kunden befinner sig och vid alla timmar på dygnet.

  Därför kommer möjligheten till fler bokningar än normalt att öka eftersom hela bokningssystemet görs mer användarvänligt och lättillgängligt.

  5) Du kan spara pengar

  Det är ingen hemlighet att driva en studio eller grupp kräver investeringar. Därför är det viktigt att du som ägare eller instruktör gör allt för att få ut så mycket som möjligt av din investering, och ett sätt att göra detta på är genom att ha ett online bokningssystem, eftersom detta kommer att spara på kostnader för personal som hanterar dina bokningar jämfört med ett mer enkelt online system.

  Läs också: Se priserna för ett online bokningssystem hos YOGO.

  6) Du kan minska stressen.

  Ett bokningssystem automatiserar många av de uppgifter som du annars skulle behöva utföra manuellt. Detta kan ge dig mer tid att fokusera på andra viktiga aspekter för dig.

  På så sätt kan ett sådant system också ha en stressreducerande effekt eftersom du överlåter några tidskrävande uppgifter till tekniken och därigenom blir mindre belastad med arbetsuppgifter som kanske inte är så intressanta i sig själva.

  7) Du kan få bättre kundservice.


  Ett bokningssystem gör det enklare för dina kunder att boka sin favoritprodukt eller tjänst hos dig. Det kan göra din webbplats mer användarvänlig och ge dig en konkret fördel gentemot dina konkurrenter.

  Därför kan du med ett online bokningssystem öka kundnöjdheten genom att leverera en mer användarvänlig och målinriktad service.

  Är det lätt att använda bokningssystemet på er hemsida?

  Det beror på vilket bokningssystem du använder. Vissa bokningssystem är enklare och mer användarvänliga än andra. Hos YOGO erbjuder vi ett bokningssystem som passar dina behov och som integreras fullt ut på din hemsida.

  Vi hjälper med installation, olika funktioner och design. Naturligtvis i nära dialog med dig under hela processen.

  Läs mycket mer om våra online bokningssystem här.

  Har du några frågor till oss?

  Om du har några frågor är du alltid välkommen att kontakta oss här.

  Du kan också ringa på telefonnummer +46 858 09 88 34 eller skicka ett e-postmeddelande till yo@yogobooking.se.

  Vi ser fram emot att höra från dig.